Pensiile și salariile vor fi majorate începând cu luna septembrie

Începând cu luna septembrie, Guvernul intenționează să mărească salariile și pensiile. Despre aceasta a anunțat Premierul Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „Ediție Specială” Radio Moldova.

Premierul a spus că în septembrie se va veni cu măsuri extraordinare pentru a face față prețurilor crescute.

„Vom acorda 3 mii lei ajutor unic în sectorul public, pentru cei cu salarii mai mici de 15 mii. Pensionarii cu pensii mai mici de 5 mii lei, vor primi 1 500 lei. Alocația pentru copii va fi de o mie de lei. Antreprenorii vor beneficia de compensarea creșterii ratei de dobândă. Sectorul public vor avea o creștere salarială cu 6%, pentru cei cu referință 1 800-1 900, sunt lucruir tehnice, scopul este să creștem salariile pentru cei care au salarii mai mici. Nu mergem cu creșteri majore pentru cei care au salarii mai mari, decât acolo unde trebuie să intervenim”, a spus Natalia Gavrilița.

Totodată, prim-ministra a vorbit și despre ajutorul care va fi acordat antreprenorilor, prin compensarea creșterii ratelor la dobândă.

„Vom veni și în ajutorul antreprenorilor, cu compensarea creșterii ratelor de dobândă, acesta este încă un elemente care pe de o parte o să ajute agenții economici, să ne asigurăm că avem locuri de muncă, pe de altă parte – este o măsură care să tempereze creșterea prețurilor, pentru că luând credite mai scumpe, antreprenorii transferă aceasta în costul produselor” a mai menționat premiera.

De asemenea, Natalia Gavrilița a precizat că, creșterile salariale vor fi cu circa 6% în sectorul public, iar în contextul actual nu se va merge pe varianta creșterii salariilor pentru cei cu leafa mare.

„Creșterile salariale vor fi cu circa 6% în sectorul public, pentru cei care au valoarea de referință 1800 și 1900, sunt lucruri mai tehnice, dar scopul este să creștem salariile pentru cei care au salarii mai mici. În această situație dificilă, nu mergem cu creșteri majore pentru cei care au salarii mai mari, decât acolo unde țintit trebuie să intervenim, pentru că avem nevoie de expertiză foarte bună”, a conchis prim-ministra.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *