În această săptămână la Călărași va fi sărbătorită diaspora

Foto: adrcentru.md

Pe 11 august, la Călărași va fi organizat un eveniment dedicat diasporei. Astfel călărășenii vor sărbători zilele diasporei, scrie cooltura.info.

La eveniment sunt invitați toți doritorii. Acțiunea va avea loc în scuarul Primăriei orașului Călărași și la estrada de vară „Vladimir Dodon” (amfiteatru).

În această zi va fi organizat un târg al meșterilor populari din zonă, unde își vor etala lucrările confecționate cu atâta dibăcie și măiestrie, iar călărășenii din diaspora vor putea să le achiziționeze.

Sărbătoarea, de asemenea, va fi însoțită de muzică autohtonă: orchestra de muzică populară „Ciobănaș”, ansamblul de dansuri „Codrenii”, dar și multe alte surprize pentru toți. Iar invitații speciali au evenimentului sunt Constantin Cobîlean jr. și Pasha Parfeni.

Cei care vor trece pe la Călărași în ziua de 11 august vor mai avea ocazia să admire mai mule expoziții de:

  •  Panouri informative ale obiectivelor turistice din Călărași.
  • Panouri cu 15 persoane din diaspora care sunt activi și ambasadorii noștri acolo unde trăiesc și activează, căci sunt personalități remarcabile.
  • Diaspora reîntoarsă și activă – Acasă.

Evenimentul „Zilele Diasporei la Călărași” a ajuns la cea de-a V-a ediție și face parte dintr-un program extins al Biroului Relații cu Diaspora.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *