Caravana alăptării va ajunge și la Călărași

Imagine simbol, sursa: demamici.ro

Pe 24 august, la Călărași, va ajunge Caravana alăptării. Eveniment care va avea loc la Spitalul Raional Călărași, în aer liber, începând cu ora 11:00.

Evenimentul este dedicat viitoarelor mămici, tinerilor părinți cu copii mici, dar și femeilor refugiate din Ucraina. În cadrul acestuia, specialiștii invitați vor explica atât în limba română, cât și în limba rusă avantajele alăptării, vor instrui participanții despre modalitățile corecte de alăptare și vor spulbera miturile existente în societate.

Astfel, tema din acest an este aliniată cu aria tematică a campaniei internaționale care evidenţiază legăturile dintre alăptare şi o bună nutriţie, securitatea alimentară şi reducerea inegalităţilor.

Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății lansează a treia ediție a campaniei „Caravana alăptării 2022”. Seria de instruiri și discuții publice în comunitate vor informa despre beneficiile și necesitatea alăptării exclusive la sân a copiilor în primele 6 luni de viață.

Evenimentele interactive vor avea loc în perioada 19-26 august 2022 în scuarurile instituțiilor medicale din 5 teritorii ale țării: Bălți (19 august), Florești (22 august), Hâncești (23 august), Călărași (24 august) și Ceadâr-Lunga (26 august). Genericul evenimentului este „Săptămâna Mondială a Alăptării 2022: educație și sprijin pentru alăptare”.

Campania se desfășoară în contextul Săptămânii Mondiale a Alăptării, care are loc anual în perioada 1-7 august, în peste 175 de țări ale lumii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *