Pericol sporit de incendiu. Codul galben de caniculă continuă să se extindă

Serviciul hidrometeorologic de stat a extins codul galben de caniculă până pe 29 iulie, inclusiv.

Codul galben de căldură înseamnă pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

Astfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) atenționează despre riscul incendiilor de vegetație. În acest context, oamenii sunt rugați să evite utilizarea focului deschis pe terenuri acoperite de vegetație uscată, de miriște, dar și terenuri de culturi cerealiere. În condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții.

Astfel, pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor.

Totodată, salvatorii atenționează oamenii care optează pentru scăldatul în bazinele acvatice, să evite locurile neamenajate și nedotate cu stații de salvare. Mai mult, o atenție maximă trebuie acordată monitorizării copiilor în timpul scăldatului, pentru evitarea riscului de înec. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112, mai informează IGSU.

De asemenea, Serviciul hidrometeorologic de stat a extins avertizarea de secetă hidrologică pentru mai multe râuri din țară. Râurile: Cubolta, Lăpușna, Botna, Draghiște, Filia sunt sub cod roșu, ceea ce înseamnă că riscă să sece total.

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *