Grație Uniunii Europene, la Ungheni va fi creat un Centru de Informare Turistică

Un nou proiect a fost lansat la Ungheni, finanțat de Uniunea Europeană. Este vorba de „Acțiuni durabile pentru creșterea economică prin turism”, proiect realizat în cadrul programului Primarii pentru Creștere Economică.

În cadrul acestui proiect va fi creat, în premieră pentru Ungheni, un Centru de Informare Turistică care va deveni și un centru expozițional al tuturor mărfurilor, produselor și servicilor care sunt produse la Ungheni, vor fi mostre de producție și informații care vor ajuta la un turism nu doar tradițional ci și industrial, sau un turism de business.

Totodată, va fi lansată și o platformă online cu informații despre toate pensiunile, restaurantele și atracțiile turistice din raionul Ungheni, care va facilita căutarea turiștilor locali și internaționali.

Acest proiect are scopul de a susține creșterea economică și dezvoltarea turismului. De asemenea, acesta are rolul de a crea o imagine pozitivă raionului Ungheni ca destinație turistică, prin stimularea și dezvoltarea potențialului turistic regional. „Proiectul lansat astăzi este unul interesant și deosebit de important în ceea ce privește promovarea regiunii Ungheni prin turism și cultură. Suntem încrezători că prin implementarea acestui proiect vom asigura creșterea economică a localității prin dezvoltarea sectorului turistic, îmbunătățirea nivelului de trai, crearea de noi locuri de muncă, îmbunătățirea calității mediului, creșterea atractivității regiunii, oferirea de noi oportunități pentru turiștii interni și externi”, a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Potrivit lui Jānis Mazeiks, Ambasadorul Uniunii Europene, prezent și dânsul la evenimentul de lansare,  care a avut lor pe 29 iunie, pe parcursul mai multor ani proiectele locale au reușit să ajute la dezvoltarea regiunilor din care provin și au avut succes mereu.

„Proiectul pe care îl lansăm va promova regiunea Ungheni prin dezvoltarea sectorului turistic, îmbunătățirea nivelului de trai și crearea de noi locuri de muncă. De asemenea, acesta va contribui la îmbunătățirea calității mediului, creșterea atractivității regiunii, oferirea de noi posibilități de recreere și odihnă pentru localnici și turiști. Construirea unui Centru de Informare Turistică, dotat cu infrastructură digitală, va îmbunătăți calitatea serviciilor de informare oferite turiștilor, sprijinindu-i în căutarea destinațiilor turistice potrivite și accesarea pachetelor turistice. Suntem siguri că, prin eforturile noastre comune, vom contribui la creșterea atractivității regiunii Ungheni în calitate de destinație turistică și vom crea noi oportunități pentru dezvoltarea sectorului turistic în regiune”, a menționat Jānis Mazeiks.

În cadrul proiectului va fi dezvoltat și un studiu de piață privind ofertele și destinațiile turistice și culturale, precum și un cluster al promotorilor turistici și vor fi desfășurate ateliere de valorificare a meșteșugăritului local.

Proiectul „Acțiuni durabile pentru creșterea economică prin turism” va fi implementat de Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu Asociația Obștească „Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă”, pe o perioadă de 30 luni, cu un buget total de 762 mii euro, 686 mii euro fiind grantul oferit de către Uniunea Europeană.

Gabriela Boxan


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *