Continuă reconstrucția Ungheniului pe bani europeni

Sursa foto: Eu4Moldova: Regiuni Cheie

Lucrările de modernizare a centrului municipiului Ungheni continuă, scrie Eu4Moldova: Regiuni Cheie

Sunt reconstruite trotuarele pe strada Națională (de la strada Romană până la strada B.P. Hașdeu), cu delimitarea pistelor pentru bicicliști și amenajarea cu mobilier urban. Lucrările au fost demarate în luna iunie 2022 și urmează să fie finalizate în luna ianuarie 2023.

Proiectul include:

  • Reconstrucția trotuarului pietonal pe o lungime de 1,2 km;
  • Amenajarea pistei pentru bicicliști pe o lungime de 1,2 km;
  • Reconstrucția spațiului pietonal în intersecția strada Vasile Alecsandri – strada Decebal: supralărgirea trotuarului pietonal cu 3 m și construirea unui zid de sprijin, cu scări și rampe de acces la nivelul superior, cu elemente de protecție și rampe de acces pentru persoane cu dizabilități;
  • Iluminare nocturnă și decorativă: vor fi montate 153 corpuri de tip LED pentru supra iluminarea zonei pentru bicicliști și pietoni;
  • Amenajarea spațiului verde: semănarea de iarbă și plantarea de copaci decorativi (14 arbori cu balot);
  • Mobilier urban: vor fi montate 65 bănci personalizate din beton armat, cu placare de lemn natural tratat termic.

Reamintim că, anterior, începând cu anul 2020, grație aceluiași proiect, a fost reabilitată rețeaua de alimentare cu apă pe strada Națională și strada Solidarității, a fost construită o parte a sistemului public de canalizare în municipiul Ungheni. A urmat apoi reparația îmbrăcămintei rutiere de pe strada Națională, cu stabilirea marcajelor, cu amenajarea a opt parcări. Recent, a fost finalizată construcția havuzului uscat de tip pietonal cu show de lumini și muzică și amenajată Piața Independenței.

NOTĂ: Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 milioane euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *