Un cenaclu literar va fi organizat astăzi în parcul ”Micul Cluj”

Orășelul copiilor ”Micul Cluj”
Orășelul copiilor ”Micul Cluj”

Astăzi se împlinesc 133 de ani de la trecerea în neființă a marelui poet, Mihai Eminescu. Iar cu această ocazie, la ora 17:00, în parcul ”Micul Cluj” va fi organizat Cenaclul literar – muzical ”Lumina din Cuvinte”.

La cenaclu vor evolua : cantautorul Vasile Lupu-Cetireanu, scriitorul Victor Cobzac, cantautoare Aliona Leșanu  , Grupul ”UnFolk” și  copii de la Centrul Multifuncțional ”Regina Maria”. De asemenea va fi și o expoziție de picturi organizată de Școala de Arte Plastice ”Raisa Cojocaru”.

Mihai Eminescu a fost poet, prozator și jurnalist român, considerat de cititorii și critica literară postumă drept cea mai important voce poetică a literaturii române de până acum. Opera sa face parte din ceea ce, în Europa, poartă numele de a doua generaţie romantică, sau romantică târzie. Activitatea literară a lui Eminescu se întinde pe ceva mai mult decât zece ani şi a fost tradusă şi publicată în nenumărate limbi.
Marele poet a murit la 15 iunie 1889, la vîrsta de 39 de ani, în București.  Locul său de veci se află în cimitirul Bellu din capitala României.

De menționat că în această dimineață autoritățile publice de la Ungheni și Călărași au adus un omagiu marelui poet și au depus flori la bustul acestuia.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *