Tinerele talente din tot raionul Călărași și-au dat întâlnire pe scena de la Meleșeni

Cei mai talentați copii, dar şi tineri din raionul Călăraşi şi-au dat întâlnire duminică, 19 iunie, la Casa de cultură din satul Meleşeni. Aici s-a desfășurat tradiționalul Festival al tinerelor talente, cu genericul: ”Unici, talentați și cu dragoste de folclor”, ajuns deja la a XII-a ediție.

Cei 26 de participanți au încercat să convingă juriul festivalului-concurs, dar şi spectatorii, că anume ei sunt cei mai buni. Fiecare a ieșit în scenă cu ceea ce a considerat că-l reprezintă, căci, conform regulamentului, au avut posibilitatea să-şi aleagă genul de muzică: fie populară, fie de estradă.
„Toți s-au prezentat diferit şi pot să menționez că marea majoritate au venit foarte bine pregătiți de concurs”, a menționat Dumitru Trifan, șeful Direcției Cultură şi Turism Călăraşi, tot el şi membru al juriului. Dânsul a accentuat că nu a fost deloc ușor să stabilească cei mai talentați copii de la ediția curentă a festivalului. Până la urmă, însă, s-a decis a conferi diploma de gradul I lui Adrian Ursu din orașul Călărași, Mihaelei Luca și Silviei Luca din satul Pitușca, dar și Veronicăi Boțan din satul Bravicea. Cu toții au obținut premiul întâi, dar la categorii și vârste diferite. Locul al II-lea le-a revenit Evelinei Budoian din orașul Călărași, lui Petru Arhip de satul Sadova, Gheorghinei Harea de la Bravicea și lui Grigore Vornicescu din satul Pitușca. Pe locul III s-au clasat Ionela Paiu și Dumitrița Corcodel  de la Meleșeni, Beatrice Corcodel de la Bravicea, Valentina Bîrcă din satul Răciula și Marius Botnari de la Hoginești.

Toți participanții s-au ales cu diplome, iar cei mai buni au primit și premii bănești din partea Direcției Cultură și Turism.

Totodată și primarul Valeriu Zubcu a oferit premii fiecărui participant, datorită unei sponsorizări, reiterând dorința de a continua festivalul-concurs bine înrădăcinat la Meleșeni. ”Ne bucură nespus că frumoasa tradiție se repetă deja a XII-a oară. Unii concurenți au devenit maturi deja, iar dragostea față de muzică i-a ghidat în viață. Am fost bucuroși să o vedem în juriu pe una dintre învingătoarele edițiilor precedente – Mihaela Stratan, care a punctat evoluția din perspectiva unui interpret bine pregătit”, a declarat primarul de Meleșeni.

Festivalul tinerelor talente s-a aflat deja la a XII-a ediție şi, conform spuselor lui Dumitru Trifan, se dorește continuitatea lui. Acest eveniment cultural important, dedicat copiilor şi-a făcut deja viză de reședință la Meleşeni, căci autoritățile de aici, afirmă șeful Direcției Cultură şi Turism, s-au arătat mereu deschise pentru asemenea acțiuni.

Doina Harea

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *