Târg Expozițional Local – organizat la Costuleni

Sursa foto: Asociaţia Băștinașilor din Costuleni „Cu drag pentru Acasă”

Ieri, 5 iunie, de sărbătoarea creştină a Sfinților Constantin și Elena, la Costuleni a fost organizat Târgul Expozițional Local – Tradiție și Creativitate.

Acest târg a fost organizat de către Clubul Femeilor Acitve cu Idei din localitate. În cadrul acestui eveniment au fost incluse expoziţii a prosoapelor, produse de artizanat și a specialităţi culinare naţionale, dar şi un amplu program artistic care a avut ca temaică sărbătoarea creştină a Sfinţilor Constantin și Elena.

De asemenea femeile din cadrul clubului au prezentat iile cusute de ele, iconițele cusute cu ajutorul tehnicii cu biser, lucrări realizate prin brodare sau croșetare, toate fiind lucrări personale realizate în cadrul activităților proiectului E(ducație) despre Cultură.

Acestea la rândul lor au fost instruite de către Zinaida Cibotari, care este meșteră populară amatoare şi care a reuşit să le înveţe pe celelalte participante elementele de bază ale artizanatului și le-a transmis o parte din cunoștințele ei despre cusutul iilor.

Potrivit Tatianei Clopot, administratoarea Asociației Băștinașilor din Costuleni „Cu drag pentru Acasă”, acest eveniment a avut menirea de a reînvia tradițiile locale, care se desfășurau în jurul sărbătorilor mari, dar și să aducă oamenii pe o platformă comună de comunicare și socializare.

La târg au fost prezenţi locuitori din sat împreună cu primarul localităţii.

 

Articolul este realizat în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women, în parteneriat cu UNICEF Moldova.

Părerile și opiniile exprimate aici aparţin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al UNICEF sau al Uniunii Europene.

 

 
 

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *