Pe plaja de la Vadul lui Vodă a fost identificat vibrionul de holeră

Sursa foto: Travel Moldova

Pe plaja de la Vadul lui Vodă a fost depistat vibrionul de holeră. În acest context, autoritățile îndeamnă cetățenii să fie prudenți, să respecte igiena personală şi să facă duş după băile de soare, relatează suntparinte.md

„În perioada estivală, Centrul de Sănătate Publică Chișinău examinează și preia studii de santinelă referitor la anumite infecții în bazinele acvatice. Potrivit ultimelor probe, la plaja de la Vadul lui Vodă a fost depistat vibrionul de holeră. Îi atenționăm pe cei care fac plajă și se vor scălda în bazinul acvatic, să fie foarte atenți și să asculte de sfatul medicilor. Neapărat, după baia acvatică, să facă duș. Totuși, să rămână în alertă referitor la posibilele urmări”, a declarat Boris Gîlca, șef al Direcției generale asistență medicală și socială Chișinău.

Holera este o boală transmisibilă, o boală infecţioasă bacteriană foarte gravă, care afectează în mod deosebit intestinul subţire, caracterizată prin diaree accentuată și printr-o alterare profundă a stării generale.

Scăldatul în apele unde este prezent acest vibrion prezintă un risc de a contacta maladii infecţioase precum hepatita virală A, meningita seroasă, bolile diareice acute, bolile de piele etc.

Boala începe brusc, cu dureri abdominale și scaune moi, diareice, care pot să ajungă până la 20-50 pe zi. Scaunele par formate din grăunțe mici, albicioase, dispuse într-un lichid tulbure. Ajungând până la un volum de aproape 10 litri pe zi, duc spre o deshidratare accentuată.

Dacă aveți simptomele descrise mai sus, apelați neapărat medicul!

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *