Lucrarile la rețeaua de apeduct și canalizare din Ungheni au fost finalizate

Sursa foto: comunicate.md

Membrii echipei de recepție a lucrărilor executate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în municipiul Ungheni” s-au întrunit, ieri, 24 iunie, într-o ședință de evaluare a lucrărilor executate, se arată într-un comunicat.

La șantierul de contrucție au fost prezenți echipa de implementare a ADR Centru, reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), reprezentantul APL, antreprenorii care execută lucrări de construcție, responsabilul tehnic precum și reprezentanții serviciilor deconcentrate.

La fața locului au fost inspectate lucrările efectuate, fără a fi semnalizate obiecții majore în procesul de executare a acestora. Astfel, recepția la terminarea lucrărilor a fost admisă, valoarea lucrărilor recepționate constituind 54,752, 332 lei.

Aici, au fost executate lucrări de extindere și reabilitare a 19,7 km de conducte de apă (inclusiv 867 branșamente) și extindere a rețelei de canalizare cu scurgere gravitațională cu lungimea de 7,31 km (inclusiv 498 racorduri la rețeaua de canalizare), cât și a rețelei de canalizare sub presiune cu lungimea de 770 m. De asemenea, au fost construite trei stații de pompare a apei uzate, urmărindu-se obiectivul de regionalizare a serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare în această regiune.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în mun. Ungheni” este finanțat de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *