Automobile căutate de Interpol au fost depistate la vama din Sculeni

Vama Sculeni

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Sculeni și Leușeni au depistat la controlul de frontieră și au indisponibilizat două autoturisme care figurau în bazele de date ca fiind furate din Marea Britanie și Polonia. Pe numele șoferilor s-au inițiat cercetări pentru elucidarea circumstanțelor, se menționează într-un comunicat.

Ieri, 21 iunie, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Sculeni, la intrare în Republica Moldova, a fost depistat un automobil de marcă Honda care era dat în căutare internațională de către autoritățile engleze.

Șoferul, un cetățean român, a fost luat prin surprindere la aflarea veștii. Acesta a declarat că și-a procurat mașina în luna noiembrie a anului trecut din Marea Britanie și de atunci a condus-o continuu fără problemele, având toate actele în regulă.

În cel de-al doilea caz este cercetată o conațională. Aceasta s-a prezentat în această noapte în PTF Leușeni pe direcția ieșire din țară. În urma controlului de frontieră a fost înștiințată că nu-și poate continua călătoria pe motiv că Mercedes-ul, în valoare de aproximtiv 100 000 euro, pe care îl conducea apare în baza de date a Interpol ca fiind furat din Polonia.

Audiată, șoferița a declarat că și-a procurat autoturismul în leasing și, cel mai probabil, este dat în căutare deoarece nu a achitat ratele la timp.

Ambele autoturisme au fost indisponibilizate pe teritoriile Sectoarelor Poliției de Frontieră Sculeni și Leușeni până la finalizarea anchetelor. Șoferii și-au continuat drumul în calitate de pasageri.

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *