Teren de baschet la Ungheni până la finele anului

Sursa foto: Biroul Relații cu Diaspora

Municipiul Ungheni va avea, până la finele anului, un ministadion multifuncțional de baschet și volei, acest proiect va fi implementat la nivel local prin intermediul Programului „Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3”.

Viitorul teren sportiv va avea o suprafață de 468 metri pătrați. Iar decizia de a construi terenul respectiv a venit urmare a doleanțelor exprimate de tinerii ungheneni în cadrul unui sondaj realizat cu jumătate de an în urmă de Primăria municipiului Ungheni.

Oamenii se arată mulţumiţi de această decizie, însă îşi doresc ca terenul să nu fie multifuncţional dar să fie numai pentru baschet, dat fiind faptul că mai sunt 2 terenuri de volei foarte bune în oraş.

Potrivit Primăriei municipiului Ungheni, anterior, au fost construite și amenajate terenuri de fotbal, de mini-fotbal, de tenis de câmp, piste de bicicliști, un skateparc – toate, pentru a le oferi unghenenilor posibilitatea să petrească timpul util și sănătos.

Biroul Relații cu Diaspora a anunţat în total de 41 proiecte câştigătoare printre care şi Primăria oraşului Ungheni cu proiectul ,,Sportul unește unghenenii/SPUN”.

Contribuția Guvernului pentru implementarea proiectelor din anul curent constituie 10 milioane lei. Iar proiectele urmează a fi implementate până la sfârșitul anului 2022.

Programul „DAR 1+3” are drept obiectiv mobilizarea potențialului uman și financiar al diasporei pentru dezvoltarea socio-economică locală a Republicii Moldova. Programul se află la cea de-a III-a ediție, iar până acum 63 de proiecte au fost realizate cu succes în diferite localități ale țării.

Editor: Gabriela Boxan

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *