Start Campaniei curățeniei de primăvară în municipiul Ungheni

Fotografie simbol

E o tradiție ca, an de an, în municipiul Ungheni să fie desfășurată Curățenia de primăvară, o campanie de salubrizare și amenajare. În această perioadă, unghenenii sunt chemați să se alăture autorităților publice locale și întreprinderii de salubrizare, pentru a aduce în ordine spațiile publice, terenurile adiacente institurțiilor și întreprinderilor, curțile blocurilor de locuit etc.

În anul curent, startul Curățeniei de primăvară a fost anunțat pentru 1 aprilie. Campania se va finaliza pe 31 mai.

Primăria invită instituțiile publice, agenții economici, organizațiile neguvernamentale, precum și locuitorii municipiului Ungheni să participe la acțiunile de salubrizare a spațiilor publice. Să facem împreună Ungheniul mai curat, mai frumos, mai amenajat! Oricine poate și e binevenit să se implice. Avem scuaruri, parcuri, zone verzi, unde ajutorul nostru, al tuturor, este necesar.

Totodată, ca și în anul precedent, este anunțat concursul de salubrizare și amenajare „Cea mai curată curte din Ungheni”, la care sunt invitați să participe locatarii blocurilor de locuit cu cel puţin 30 de apartamente sau locatarii din mai multe blocuri ce formează o curte. Fondul total de premiere e de 100 mii de lei. Regulamentul concursului, precum și fișa de înscriere la concurs le găsiți pe pagina web a Primăriei www.ungheni.md, la compartimentele Noutăți și Anunțuri sau direct la Primărie (anticamera).

Platformele de gunoi  vor fi curățite și dezinfectate
Întreprinderea de evacuare a deșeurilor „AVE-Ungheni” a început spălarea și dezinfectarea containerelor de acumulare a gunoiului, instalate pe cele 78 de platforme de gunoi din municipiul Ungheni. În a doua etapă, care va începe la 14 aprilie, vor fi curățite, spălate și dezinfectate platformele propriu-zise de gunoi. Se preconizează ca toate lucrările să fie finalizate până la 24 aprilie, când este sărbătorită Învierea Domnului (Sf. Paști).

BP


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *