Medicii germani s-au mobilizat să ajute refugiații ucraineni. Printre ei – și o ungheneancă

Zeci de doctori din Germania s-au mobilizat pentru a ajuta refugiații ucraineni. Printre ei este și o ungheneancă, dar și unica moldoveancă.

Este vorba de Mihaela Jardan, medic neurolog în orașul german Koblenz. Ea deține acum un cabinet privat de neurologie.

„Inițiativa vine din partea Kassenärztliche Vereinigung, care este o asociație ce coordonează activitatea tuturor medicilor din domeniul ambulant”, ne spune doctorul Mihaela Jardan, după care mai adaugă: ”Ajutorul presupune acordarea ajutorului medical (diagnostic și tratament). Pacienții vor fi programați în timp scurt și medicii de pe listă vor trebui, cel mai probabil, să facă ore suplimentare”.

Ajutorul nu e gratis, va fi plătit de statul german. Iar  consultațiile vor fi oferite fie în engleză, fie în rusă, la alegerea pacientului.

„Toate clinicile medicale și psihoterapeutice din Renania-Palatinat deservesc refugiații din Ucraina. Aici veți găsi instituții medicale care oferă suplimentar serviciile lor: rlp-docs4ukraine. Important: Înainte de a merge la medic, vă rugăm să faceți o programare. Pentru a face acest lucru, puteți suna clinica sau trimite un e-mail”, se arată și într-o postare pe Facebook a asociației respective.

NOTĂ: Mihaela Jardan e stabilită în Germania din 2009, absolventă a Liceului „Vasile Alecsandri” din Ungheni, a studiat medicina la Universitatea „Carol Davila” din București, iar rezidențiatul în neurologie l-a făcut, inițial, la Chișinău, după care în Germania.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *