Sancțiuni pentru benzinăriile care refuză să deservească consumatorii ce nu dețin carduri de alimentare

Imagine simbol, sursa: Agora.md

În contextul scumpirii produselor petroliere de azi, 10 martie, ieri cetățenii au dat busna la stațiile de alimentare cu petrol, în scopul economisirii a 0,99 lei pentru un litru de benzină și 1,91 lei pentru un litru de motorină.

În această forfotă, unele stații peco și-au permis un comportament economic abuziv față de consumatori refuzând comercializarea produselor petroliere acelor consumatori care nu dețin carduri de alimentare a acestor rețele.

Astfel, mai multe persoane au reclamat cazurile respective la Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor, fiind sesizată o încălcare a intereselor economice ale consumatorilor prin refuzul nejustificat de a vinde produse petroliere de către unele stații de alimentare.

Pentru a curma aceste practici comerciale incorecte utilizate, Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor le solicită consumatorilor să utilizeze telefonului mobil personal pentru înregistrarea conversațiilor cu operatorii de la pompă pentru a putea documenta cele reclamate.

Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor atenționează că fiecare tranzacție comercială refuzată nejustificat este pasibilă de a fi sancționată cu amendă în valoare de la 1500 la 3000 lei aplicată operatorului de la pompă și cu amendă de la 3000 la 6000 lei aplicată administratorului stației.

Reclamația poate fi trimisă în adresa Centrului Național pentru Protecția Consumatorilor la adresa: cnpiec.md@gmail.com.

Reamintim că la data de 10 martie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică  a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard: 26,68 lei pentru un litru de benzina COR 95 și 25,02 lei per un litru de motorină.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *