Acordul privind construcţia podului peste Prut de la Ungheni, a fost aprobat, în lectură finală

Imagine simbol

Parlamentul de la Chişinău a aprobat, în lectură finală, acordul pentru construcţia podului peste Prut de la Ungheni, cu voturile a 87 de deputaţi. Prin ratificarea acordului, Parlamentul a dat undă verde demarării procedurilor și lucrărilor de construcție a obiectivului.

Acest acord a fost încheiat între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României şi include construcţia unui pod peste râul Prut, în regiunea localităților Ungheni de pe ambele maluri.

Lucrările de construcţie vor fi finalizate în decursul a 2-3 ani, invetiţia statului român constituind 40 milioane de euro. De asemene parlamentarii au ratificat, în lectură finală și Acordul de asistență financiară nerambursabilă în valoare de 100 mil. de euro din partea României, transmite Radio Chișinău.

Potrivit lui Andrei Spânu, Guvernul lucrează la studiul de fezabilitate pentru construcția autostrăzii de la Ungheni până la Chișinău, care va conecta Republicii Moldova la autostrada Unirii.

„Guvernul României va asigura finanțarea elaborării proiectului tehnic al obiectivului, inclusiv evaluarea impactului de mediu precum și construcția podului propriu zis, inclusiv construcția infrastructurii conexe pe teritoriul său. Guvernul Repepublicii Moldova urmează să asigure finanțarea construirii infrastructurii rutiere conexe de pe teritoriul său – a unui drum de acces cu lungimea de aproximativ 800 de metri și a infrastructurii la punctul de control vamal. Costul total al lucrărilor planificate este de aproximativ 40 de milioane de euro din bugetul României.
Cheltuielile pentru construcția drumului de acces din partea Republicii Moldova către pod constituie estimativ 37 de milioane de lei”, a menționat Andrei Spânu

Podul va avea două benzi pe ambele sensuri, iar autoritățile se gândesc să modernizeze și autostrada Ungheni-Chișinău.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *