Video / Medii școlare sigure la Cahul și Ungheni, grație Politicii de Protecție a Copilului

Cele 21 de școli din Cahul și Ungheni, beneficiare ale Programul de elaborare și implementare a Politicii de Protecție a Copilului (PPC) în curând vor avea un document elaborat. 

După ce instituțiile au fost implicate într-un proces participativ de elaborare a Politicilor instituționale de Protecție a Copilului, iar cadrele didactice, elevii și părinții au contribuit la elaborarea documentelor, cele 21 de Politici sunt în proces de definitivare. Acestea sunt îmbunătățite și redactate de grupurile de lucru din instituțiile de învățământ, fiind asistate de facilitatorii și mentorii programului.

„Ceea ce urmează este partea, probabil, cea mai dificilă dar și cea mai utilă din tot acest proces pentru că toți participanții care au elaborat Politica de Protecție a Copilului acum sunt în rolul de a o implementa, de a fi atenți la orice situație care ar reprezenta un risc pentru copil, de a crea condiții potrivite pentru a preveni violența împotriva copilului, de a asigura un mediu protector pentru toți copiii și, de ce nu, pentru întreaga comunitate”,a menționat DANIELA SÎMBOTEANU, președinta CNPAC.

Profesioniștii, elevii și părinții din Cahul și Ungheni au povestit despre beneficiile elaborării Politicilor de Protecție a Copilului în asigurarea unor medii școlare sigure. Impresiile le puteți vedea în reportajul de mai jos.

 

Datele Ministerului Educație și Cercetării arată că doar în semestrul II al anului de studii 2020-2021 au fost înregistrate circa 3.595 de cazuri de violență, neglijare, exploatare și trafic al copiilor, iar implementarea PPC reprezintă acel instrument al școlii prin care este asigurat dreptul fiecărui copil la protecție față de violență.

Programul de elaborare și implementare a Politicii de Protecție a Copilului (PPC) este implementat de Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii în cadrul proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women Moldova în parteneriat cu UNICEF Moldova.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *