Guvernul a aprobat semnarea Acordului privind construirea podului rutier de frontieră peste râul Prut

Guvernul a aprobat semnarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind construirea, exploatarea, întreținerea și reparația podului rutier de frontieră peste râul Prut, între localitățile Ungheni (Moldova) – Ungheni (România), se arată  într-un comunicat de presă al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Scopul Acordului este de a asigura construcția podului, care va interconecta infrastructurile rutiere între state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (România) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (Moldova).

Mai mult, construcția podului va spori rolul Republicii Moldova în calitate de punct de legătură între statele Uniunii Europene şi Comunitatea Statelor Independente, precum și va susține necesitățile cetățenilor pentru mobilitate.
Guvernul României va asigura finanțarea lucrărilor de construcție a podului și a drumului de acces, inclusiv infrastructurile conexe, amplasate pe teritoriul României. Iar construcția drumului de acces și a infrastructurii conexe pe partea Republicii Moldova va fi finanțată de Guvernul de la Chișinău, cu un cost estimativ de 36 milioane de lei.

De subliniat că, la sfârșitul lunii ianuarie au fost desfășurate negocieri privind aspectele tehnice, financiare, juridice şi organizatorice referitoare la construirea, exploatarea, întreținerea și reparația podului rutier de frontieră între cele două state.

Acordul urmează a fi semnat de către părți la ședința comună a Guvernului Republicii Moldova și Guvernului României, preconizată pentru săptămâna viitoare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *