Timp de 3 zile, rutele interurbane și naționale, care pornesc din gara Ungheni, nu vor circula

Timp de 3 zile, începând cu ziua de azi, 7 februarie și până la data de 9 februarie, o parte din rutele interurbane și naționale care pornesc de la Gara Auto din Ungheni și-au sistat activitatea. Și asta pentru că, potrivit Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) nu a reacționat la cererea transportatorilor privind modificarea tarifelor la serviciile de autogară.

„Deși MIDR a anunțat că dialogul rămâne calea de găsire a unei soluții agreate de ambele părți, nici o ședință cu transportatorii nu este preconizată. APOTA comunică că împreună cu operatorii de transport rutier au decis că în semn de protest față de acțiunile și inacțiunile ilegale ale MIDR legate de nesoluționarea în condițiile legale a problemei legate de tarifele la serviciile de transport regulat și la serviciile de autogară, vor sista activitatea pe rutele regulate naționale pentru perioada de 7, 8, 9 februarie 2022”, se arată într-un comunicat al APOTA.

 Pentru depășirea situației Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi ”Transportatorul” cer:

  • Eliberarea, din rezerva de stat, a motorinei pentru transportatorii la rute regulate pentru a compensa creșterea prețurilor
  • Crearea unei Comisii sub conducerea Prim-ministrului cu implicarea ministrului Economiei și reprezentanților Comisiei economie și buget al Parlamentului, precum și reprezentații FMI și BM ce blochează inițiativele Guvernului de susținere a mediului de afaceri, pentru elaborarea în termen de 14 zile a măsurilor urgente de soluționare a problemelor în ramură.

Activitatea pe rute va fi reluată pe data de 10 februarie 2022.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *