VIDEO / Unica fabrică de producere a semifabricatelor congelate din Alexăndreni, a fost deschisă grație suportului acordat de UE

În satul Alexăndreni din raionul Sîngerei, care are o populație de până la 1400 de oameni, activează doar o singură fabrică. Este unica în zonă iar aici lucrează oameni din satele din jur, cei care nu au plecat sau care s-au întors la casele lor, pentru a fi alături de copii și de părinții lor în vârstă.

Este o fabrică de producere a semifabricatelor congelate, care a fost lansată de către o localnică – Ludmila Dimitrachi.

Ea și-a început afacerea cu 17 ani în urmă. La început lucrau doar șase persoane: ea, părinții femeii și fiul ei, dar și două femei angajate. Timp de 4 ani colțunașii cu carne erau învîrtiți manual, până a reușit să-și cumpere primul utilaj. În prezent aici lucrează 50 de persoane, iar fabrica produce zilnic șase tone de diferite produse – aproximativ 40 de tipuri de colțunași și alte produse semicongelate.

Ludmila Dimitrachi spune că să-și dezvolte afacerea în continuare.

„Eu sunt convinsă că la noi, în Moldova, se poate de făcut și afaceri, și de lucrat – să fie dorință”, spune ea.

Până acum, antreprenoarea a primit mai multe granturi europene și finanțări din partea diferitelor programe de sprijin pentru business-urile mici și mijlocii.

Astfel, prin intermediul proiectelor finanțate de UE, compania a achiziționat transport specializat, linia automată de producere a colțunașilor cu capacitatea de 150 kg produse pe oră, a primit suport consultativ pentru marketing și vizibilitate, dar și pentru accesarea lanțuilor internaționale de supermarket-uri care operează în Moldova.

Iar în cadrul unui program german experții au învățat angajații cum se dezvoltă procesul de producție, să stabilească contacte cu parteneri din Germania și să acceseze piața europeană.


Acest material este produs în cadrul Campaniei „Descoperă Echipa Europa”, realizată cu suportul financiar al Uniunii Europene de către proiectul „Comunicare strategică și suport pentru mass-media în Republica Moldova”.

Conținutul acestuia reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *