Au vânat 2 iepuri sălbatici, iar acum riscă 5 ani de pușcărie

Imagine simbol: arq.ro

Doi bărbați din raioanele Ungheni și Călărași sunt cercetați penal pentru braconaj. Și asta după ce în noaptea de 15 spre 16 ianuarie au plecat la vânat iepuri pe un câmp din apropierea satului Boghenii Noi (raionul Ungheni). Unul dintre ei este polițist, iar celălalt a fost inspector de mediu.

Ion Bulmaga, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului a confirmat că în cadrul vânătorii ilicite a participat un fost angajat al Inspectoratului pentru Protecția Mediului. „Raportul de serviciu este suspendat deja de doi ani, pentru că din câte cunosc este implicat într-un alt dosar pe altă tematică. Este regretabil că unele persoane care au activat anterior în sistemul protecției mediului își permit să încalce flagrant legislația cu bună știință.”, a declarat Ion Bulmaga pentru Publika.

Și Diana Fetco, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General de Poliție a confirmat că al doilea suspect este angajat al Inspectoratului de Poliție Ungheni.

Cei doi au fost prinşi după ce un echipaj de patrulare a observat un automobil care circula haotic pe un câmp, iar din direcţia respectivă s-au auzit împușcături.

Astfel, în portbagajul vehiculului, oamenii legii au găsit doi iepuri sălbatici împușcați. Poliţiştii au mai ridicat două arme cu glonț și două dispozitive cu termovizor pentru care suspecţii nu aveau acte.

Pe acest caz a fost inițiat un proces penal pentru braconaj, iar bărbații sunt cercetați în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la 50 de mii de lei amendă sau până la cinci ani de închisoare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *