Unghenenii „Descoperă Echipa Europa” împreună cu membrii Euroclub din Ungheni
Cine este Echipa Europa și care sunt beneficiile de care se bucură cetățenii Ungheniului sunt o parte din întrebări la care unghenenii au primit răspuns.
Pe 23 decembrie, la Ungheni a fost lansată Campania de Comunicare „Descoperă Echipa Europa”.
În acest context, 15 elevi, membri ai Euroclubului din cadrul Liceului „Vasile Alecsandri” din Ungheni, s-au alăturat campaniei printr-un flashmob și au distribuit pliante informative locuitorilor municipiului.
Tinerii au discutat cu unghenenii despre proiectele de infrastructură care au fost implementate cu succes în Ungheni grație ajutorului acordat din partea Uniunii Europene.
Oamenii, deși grăbiți, au primit pliantele oferite de către tineri și au ascultat informațiile aduse de către aceștia.
„Prin campania „Descoperă Echipa Europa” ne propunem ca cetățenii să afle cu adevărat care este sprijinul oferit de către Echipa Europa, pentru localități, dar și pentru țară”, a specificat Ghenadie Cojocaru, reprezentatul proiectului „Comunicare strategică și suport pentru mass-media în RM.”
„Sperăm că, prin lansarea campaniei „Descoperă Echipa Europa”, ne vom face auziți și înțeleși. Într-o lume modernă în care trăim, comunicarea este esențială. Iar un bun exemplu de implicare a tinerilor, sunt membrii Euroclubului din Liceul „Vasile Alecsandri”, care promovează valorile europene”, a menționat Olga Budac, coordonatoarea Euroclubului Ungheni.
Maxim Pascal, membru al Euroclubului Ungheni, e de părere că tinerii trebuie să se implice în viața civică, deoarece prin acțiunile date, își dezvoltă personalitatea. „Astăzi, împreună cu colegii mei am participat la flahmobul „Descoperă Echipa Europa”, pentru a promova cultura și valorile europene în rândurile unghenenilor, pentru a demonstra locuitorilor că Europa este cel mai bun prieten al țării noastre”, a menționat tânărul. Și Marina Șeptelici, membră Euroclub Ungheni, consideră că flasmobul organizat a fost o acțiune importantă, deoarece informează cetățenii despre proiectele care s-au realizat din fonduri europene, menționând și despre faptul că majoritatea oamenilor fie nu cunosc despre lucrul acesta, fie sunt informați greșit.
„Am luat parte la acest flashmob din considerentul de a informa toate categoriile de vârstă despre oportunitățile oferite de UE țărilor vecine, respectiv și Moldovei”, a spus și Valeria Hanganu, membră a aceluiași club.
De notat că astfel de campanii s-au desfășurat deja la Cahul și Bălți.
Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” este finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF Moldova.
Lasă un răspuns