Tatiana Tesliuc: Și iarăși înotăm într-o mare dezinformare…

Am să pornesc de la ideea că o parte din cetățenii noștri, cu mare regret, nu știu, sau mai degrabă nu vor, să filtreze ceea ce aud sau văd, la televizor. Însă, continuă să se informează din unele portaluri de știri sau posturi de TV „specifice”, care înregistrează audiențe importante în țară, dar au scopul de a transmite conținut cu tematică propagandistă.

Recent, am citit un fake news din ăla „barosan”. Unii tind să îi dea crezare, fără ca măcar să se sinchisească să verifice, din alte surse credibile, veridicitatea acestuia.

Referință fac la știrile false și manipulatoare, care s-au vehiculat cu câteva zile în urmă, pe posturile de televiziune controlate de către socialiști, dar și pe așa zisele „portaluri de știri” propagandiste. Informația răsuna în felul următor: „Concediul pentru îngrijirea copilului este prea lung, iar statul cheltuiește prea mult pentru mamele care stau alături de copil în primii ani de la naștere”. În așa fel răsuna fraza kilometrică, care a furnizat, pe de o parte, indignare și nenumărate critici de către persoanele cu discernământ, care știu a alege bobul de neghină, iar pentru alții, a fost încă o picătură care umple paharul cu răbdare al omului, stârnind un val de reacții negative și nemulțumiri.

Într-adevăr, Marcel Spatari, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a fost cel care a abordat subiectul la un post de radio, însă nu a pomenit de faptul că guvernarea actuală ar urma să pună în discuție ideea micșorării concediului de maternitate. Efectiv, i-au parafrazat cuvintele, intenționat.

Fiți pe pace, nimeni nu încearcă să schimbe concediul de îngrijire a copilului.

Doar asigurați-vă că unele cuvinte sau fraze pe care le auziți, nu au fost rupte din context și  intenționat „fabricate”, pentru a duce lumea în eroare.

Or, unele posturi de televiziune sau site-uri chiar au această „menire”, de a induce oamenii în eroare.

Sunt categorii de persoane, fie din obișnuință sau nu mai știu din ce motiv, urmăresc unele posturi TV sau portaluri propagandiste, după care încep discuțiile înflăcărate, prin lansări de comentarii, care mai de care mai deocheate. Dar atâtea surse de informare credibile avem, însă nu știu cum se face că, încă ne mai împiedicăm și ce e mai grav, tindem să dăm crezare unor știri, care au drept scop dezinformarea la comandă.

E atât de ușor să cazi dintr-o extremă în alta și să te lași manipulat și prostit benevol, fără a-ți trasa niște întrebări întrebătoare. Chiar nu vă apare dorința de a verifica ce se transmite și la postul de televiziune „x”, „y” sau portalul de știri „a” sau „b”?

Unele lucruri chiar trebuie puse la îndoială. Nu vă fie lene să accesați și să verificați autenticitatea sursei citate, nu vă lăsați păcăliți de cei, care sunt plătiți pentru a vă manipula și a vă crea păreri false.

Nu numai să fim, dar să și arătăm că suntem oameni inteligenți, înzestrați cu gândire critică și analitică, care ne ajută la formarea unor opinii corecte, în raport cu unele informații emise intenționat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *