Gala pomilor de Crăciun a surprins prin originalitate și anul acesta
Tradiționala Gală a pomilor de Crăciun, ediția VI-a, s-a desfășurat și anul acesta, la data de 22 decembrie, în holul Palatului de Cultură.
Creativitatea și originalitatea lucrărilor a putut fi ușor detectată, anume prin munca enormă depusă de către toți participanții, dar și prin prezentările efectuate de fiecare instituție pentru a-și promova bradul expus la expoziție.
În acest an, doar 7 instituții publice și un meșter popular au dat curs invitației de a participa la Gală. Iar participanții au depus efort și au dat dovadă de creativitate și inovativitate, în realizarea celui mai original brad și compoziție de iarnă. Atmofera de sărbătoare a fost creată datorită colindelor interpretate de ansamblul folcloric „Răzeșii” de la Palatul de Cultură din Ungheni.
Marina Atamuratov, specialistă în cultură și tineret în cadrul Primăriei Ungheni a făcut, în prezența publicului, o retrospectivă a primei Gale a Pomilor de Crăciun. Recunoaște că din an în an, ideile sunt mai ingenioase, iar brazii realizați sunt efectuați cu și mai multă inovativitate.
Astfel, juriului i-a revenit cea mai grea misiune – de a decide care au fost cei mai frumoși și originali brazi de Crăciun.
La secțiunea „Cel mai frumos și original brad”, locul I a fost împărțit între Centrul de Creație a Copiilor, care a realizat un brad din crenguțe și Centrul „Fantezie” de la Palatul de Cultură, care a realizat un brad executat prin tehnica țesutului. „Bradul l-am lucrat cu spor și cu mare drag. Ațele le-am adunat timp de 1 an, iar pe brad pot fi observate peste 20 de nuanțe de verde. Iar lucrul pe care l-am depus la realizarea acestui brad a fost timp de 2 luni. Am combinat țesutul neted, cel reliefat și un element croșetat. Sunt bucuroasă că am fost apreciată și acest premiu mă motivează ca la anul viitor să realizăm un brad cu elemente din arta tradițională”, a menționat Valentina Obadă, de la Centrul de Meșteșug „Fantezie”.
Și Cristina Gorea, conducătoare de cerc la Centrul de Creație a ținut să împărtășească experiența pe care a avut-o la realizarea bradului câștigător. Dânsa a menționat că lucrul la brad a fost efectuat timp de o zi, iar odată ce au fost adunate crenguțele, sâmburii de caise și cojile de nuci din timp, s-au apucat de treabă, lipind bucată cu bucată, astfel rezultând o compoziție ingenioasă. „Am rămas mulțumită de rezultatul obținut, deoarece am muncit cu toții: atât copiii, cât și profesorii, însă și părinții s-au implicat. Consider că a fost o expoziție și un brad destul de original”, a spus ea.
Toți participanții s-au ales cu premii și diplome. Anul acesta, la secțiunea „Cea mai originală compoziție de iarnă” premiul I nu a fost acordat nici unei instituții.
Tatiana Tesliuc
Lasă un răspuns