Tinerii jurnaliști în acțiune: Terenurile sportive din Valea Mare au devenit pajişte pentru animale

Terenurile pentru fotbal și volei din Valea Mare s-au transformat în păşuni pentru animale. Și nu pentru că nu sunt îngrijite, dar pentru că unii deţinători de animale nu conştentizează că acestea sunt locuri de odihnă şi agrement pentru localnici.

Astfel, antrenorul Victor Nazari a menționat că sunt jalnice terenurile. Dânsul este de părere că acestea ar putea fi făcute și cu forțele proprii, doar că atât timp cât cineva face, altcineva ar putea să strice. „E păcat că nu avem terenurile necesare pentru sport când avem în sat mulţi doritorii de a juca fotbal şi volei”, a spus el.

La rându-i, primarul comunei Alexei Antoci susţine că se simte necesitatea terenurilor respective. „Momentan nu dispunem de un buget pentru a amenaja aceste terenuri, dar plănuim să construim un gard în jurul terenului și să-l iluminăm. Iar pentru aceasta am avea nevoie de circa 40 mii lei”, a subliniat primarul.

Iar localnicii cred că o dată cu soluționarea acestei probleme, tinerii dar și copiii din localitate vor avea mai mult timp pentru antrenamente, sau pentru a practica un mod sănătos de viață.

 


Articolul este scris de grupul tinerilor jurnalişti comunitari din Valea Mare: Nadina Berbes, Alexandrina Antoci, Maia Belinchii, Vlada Mateescu, Crina Behmu, în cadrul proiectului: „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”.

Proiectul este implementat de Asociația Baștina Frăsinești Ungheni, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată Căușeni (ADDI), în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *