O nouă autospecială pentru colectarea și transportarea deșeurilor

Parcul auto al ÎM AVE Ungheni, întreprindere ce asigură serviciile de colectare și transportare a deșeurilor menajere din regiune, a fost mărit cu încă o autospecială. Mașina, de marca MAZ, are o capacitate de 16 metri cubi și asigură un grad mare de compactare a deșeurilor. Totodată, este dotată cu toate cele necesare, inclusiv: senzori pentru semnalizarea prezenței operatorilor pe platformele de lucru și pentru limitarea deplasării înapoi a vehiculului atunci când operatorii sunt pe platformele din spate.

Dispune de semnal sonor pentru mers înapoi în marșarier, întrerupătoare de oprire în caz de urgență, sistem de frânare cu dublu circuit dotat cu ABS,  dispozitiv de încărcare pentru containere cu capacitatea de 1100, 240 și 120 de litri.

„Este o donație oportună și foarte utilă, mai ales că, la momentul de față, asigurăm colectarea și transportarea deșeurilor atât din municipiul Ungheni, cât și din 11 localități ale raionului. E o mașină bună, care ne dă posibilitatea să prestăm servicii și mai caitative”, a menționat Claudia Coniuhov, administratoarea ÎM AVE Ungheni.

Autospeciala a fost oferită de către Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, fiind a cincea mașină din parcul auto al AVE Ungheni.

„Ne dorim un management al deșeurilor din ce în ce mai bun, iar o asemenea autospecială, cu siguranță, va fi de mare folos. Mulțumim Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie” pentru contirbuție”, a spus, la rândul său, viceprimarul Dionisie Ternovschi,

Grație aceluiași program, va fi amenajat și teritoriul întreprinderii, fiind asfaltată o suprafață de circa 800 metri pătrați.

Reamintim că Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie”, pevăzut pentru perioada 2019-2024, susține dezvoltarea social-economică inteligentă, prietenoasă mediului, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *