Autorităţile de la Sipoteni îşi doresc să deschidă un Muzeu de Istorie şi Etnografie în localitate

La Sipoteni se caută un muzeograf. Dacă nu unul veritabil, atunci măcar unul în devenire. Și asta pentru că autoritățile locale intenţionează să deschidă un muzeu al Sipoteniului. Acesta se va găsi în incinta Casei de Cultură din comună.

Întrebat despre cum a apărut ideea creării unui muzeu al localităţii pe care o conduce, primarul Vasile Raţă ne-a spus că aceasta a luat naştere în cadrul mai multor discuţii avute cu colegii săi din primărie. „Avem spaţiu destul şi ne-am gândit că l-am putea valorifica. Am făcut o reparaţie bună, iar acum ne gândim ce şi cum să facem. Ne-ar trebui o persoană energică şi pricepută, care să îşi suflece mânecele şi să se apuce de lucru”, spune primarul.

Deocamdată nu există nici exponate care ar putea fi puse la loc de cinste în viitorul muzeu. Dar Vasile Raţă este convins că în foarte multe gospodării din sat se regăsesc obiecte vechi, fotografii şi alte lucruri care ar putea deveni adevărate atracţii. „Chiar cred că e posibil să amenajăm un muzeu, mai ales că până acum nu a existat vreunul la Sipoteni. Dar un sat aşa mare, cu peste 7500 de locuitori, ar trebui să-şi scrie istoria, iar vizitatorii să afle adevăruri despre specificul locului, despre oamenii de aici, despre tradiţii şi îndeletniciri. Suntem datori să ne amintim despre trecut şi să lăsăm o urmă pentru generaţiile care vin după noi”, a subliniat primarul de Sipoteni.

Cei interesaţi de postul de muncă sunt aşteptaţi la primărie, acolo unde vor primi tot suportul necesar pentru a-şi începe o carieră pe cât de dificilă, pe atât de interesantă. Iar cei care au acasă exponate pe care nu le folosesc, ar putea să le aducă la viitorul muzeu, pentru că aici, cu siguranță și-ar găsi un loc de cinste.

Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *