Eugenia Lebeda. Copiii independenți ai unei republici independente

În acest an, pe 27 august, Republica Moldova împlinește 30 de ani de independență. Ne-am propus să descoperim tineri care sunt de aceeași vârstă cu Republica Molodva, să le descoperim personalitatea, realizările și care le sunt visurile.

Eugenia Lebeda, Ungheni

Este fiică, soție, mamă de fetiță, inginer constructor revenit în țară, după 6 ani de studii în București, România. Are 30 de ani, are deja un trecut, are din ce să devină puternică, are experiențe care îi cer o nouă versiune a ei, un alt nivel.

30 de ani – ce înseamnă această vârstă pentru tine?

30 de ani e vârsta când înțelegi dacă ai pornit-o cu dreptul în viață. E un fel de aliaj dintre visuri și realități, e momentul când faci schimbări în lista de dorințe. 30 de ani e doar o vârstă. Nu e nici început și nici sfârșit. E doar momentul potrivit să dai curs tuturor visurilor pe care ți-a fost teamă să le rostești cu voce tare.

30 de ani sunt suficienți pentru un om de a se realiza pe toate planurile?

În condițiile noastre, la 30 de ani abia de simți cum e să fii independent financiar, cum e să-ți găsești locul în societate, să începi a construi o casă, să aduci pe lume un îngeraș de copil. Nu cred ca la ai mei 30 mă pot considera realizată – planurile mele abia încep să se schițeze.

Care sunt visurile tale la vârsta de 30 de ani? Ai reușit să le realizezi?

Mi-am dorit să fac o facultate cu care să-mi pot asigura traiul – am reușit. Mi-am dorit un soț iubitor – îl am, Dumnezeu ne-a dat și un copilaș. Mai departe, mi-aș dori ca entuziasmul, abnegația și tenacitatea să-mi fie surori, pentru ca visurile mele din lista de dorințe să devină realitate.

Ai aceeași vârstă cu RM de când aceasta este și ea independentă. Ai considera acest lucru un avantaj sau dezavantaj?

Mă simt o norocoasă a sorții să traiesc într-o Moldovă independentă, după toate povestirile auzite de la părinți și bunici cum a fost cândva. Deși mai este mult de lucru la conceptul de Independență a acestui plai, eu mă simt avantajată că îmi văd părinții în fiecare zi, iar copilul meu își poate vizita bunicii oricând. Important este ce sentiment am pentru această țară: mă simt legată de Moldova, nu mă văd în altă parte.

Un mesaj de la un tânăr independent de 30 de ani

Tehnologia ne-a invadat de peste tot. Trecem cu vederea lucruri mărunte, dar extrem de importante. Haideți să învățăm a trăi pe deplin viața aici și acum, dăruindu-ne unii altora emoții frumoase!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *