Și în acest an, Festivalul – concurs „Înflorit-au castanii” s-a desfășurat online

Pe 2 iunie, Secția Raională Cultură și Turism din Ungheni a organizat conferința on-line de totalizare dedicată Festivalului – concurs „Înflorit-au castanii” ediția 2021.

Potrivit unei postări a Secției Cultură și Turism Ungheni pe pagina oficială de Facebook, la ședința online a participat și Tatiana Lazar, vicepreședinta raionului, dânsa fiind și preşedinta juriului. Tatiana Lazăr a adus aprecieri deosebite adresate atât, elevilor, cât şi profesorilor, care în condițiile impuse de pandemie au dat dovadă de atitudine şi străduință, fapt demonstrat prin rezultatele obţinute. Iar Raisa Şocodei, membru al juriului, a adus în prim plan, rezultatele frumoase, obținute de elevi în cadrul acestui eveniment artistic, dar s-a referit și la unele rezerve, venind cu propuneri concrete.

La şedinţă a fost prezent şi Gheorghe Nicolăescu, membru al juriului, care a apreciat activitatea amplă, desfășurată, a instituțiilor unghenene de învățământ artistic şi a menționat că, organizarea concursului dat, sporește prestigiul şi importanţa educaţiei artistice a tinerei generaţii.

Deci, la secțiunea Instrumente aerofone au participat 28 copii.  Cu premiul I s-au învrednicit  Irina Mostovoi, Laurențiu Plaschevici, Ana Cucu, Ion Diaconu Ion, Erica Fedoruţa și Mihai Iavorschi, toți elevi la Școala de Muzică din Ungheni.

La secțiunea – Vioară au participat 21 de elevi. De premiul I s-au învrednicit Andrian Cepoi, de la Școala de Arte Cornești, Rebeca Procopenco, Sorina Prihodcenco și Olga Procopenco Olga, eleve la Şcoala de Muzică din Ungheni.

La secțiunea – Acordeon, țambal, nai, dintre cei 28 participanți, cu premiul I s-au învrednicit: Iulian Vîhodțev, de la Şcoala de Arte din Cornești, Pavel Diaconu, Vladislav Rizov, Ciprian Cătălin, Nichita Movileanu și Cristian Plaschevici, toți elevi la Școala de Muzică din Ungheni.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *