În sfârșit, la Spitalul Raional din Ungheni s-a redeschis secția de Ginecologie

Spitalul din Ungheni are în sfârşit secţie de Ginecologie separată, după ce timp de doi ani a fost comasată cu cea ORL. Medicii, dar şi pacienţii spun că această comasare a fost cel puţin ciudată, iar în unele cazuri chiar apăreau probleme, informează publika.md

Acum, cele două secţii sunt separate, iar ginecologii, care plecaseră după reorganizarea secţiei, au revenit la muncă.

„Toate femeile care vroiau să se trateze căutau unde să se ducă. Se duceau la Călăraşi, la Chişinău nu puteau fi tratate. Deschizând secţia din nou, asistentele medicale s-au întors la lucru. Am reîntors şeful secţiei care s-a eliberat când secţia a fost închisă”, a declarat Vladimir Popovici, director interimar, Spitalul Raional Ungheni:

Nicolae Morari lucrează medic ginecolog de aproape 40 de ani, iar 29 de ani a fost şef al secţiei de ginecologie. „În ORL este un profil, în ginecologie este un alt profil. Acolo, se tratează şi pacienţi de sex masculin, copii la un singur viceu”, a subliniat dânsul.

Pe perioada pandemiei, asistentele medicale au fost mobilizate în lupta cu COVID-19.

 „După ce a ieşit colega din concediu de maternitate, am lucrat în secţia de post COVID. Tot colectivul nostru ne-a afectat de închiderea secţiei. Lucrăm împreună de la început. Chiar şi pentru binele femeilor să fie tratate aici”, menționează şeful secţie ginecologie.

Din cele 15 paturi de la secţia ORL, cinci erau pentru pacienţii de la ginecologie.

Eugenia Stratulat, asistentă medicală spune că atunci când s-a luat decizia de a comasa secţia de ORL cu ginecologie. Tuturor li s-a părut stranie această decizie, „deoarece sunt profiluri diferite, măcar că este un profil chirurgical. Problemele existau, deoarece erau şi copii şi bărbaţi şi apăreau cazuri puţin ciudate”, vorba dânsei.

Spitalul Raional din Ungheni, unde lucrează aproape 700 de angajaţi, deserveşte peste 120 de mii de oameni.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *