Foto / Copiii din Petrești își vor petrece vacanța de vară la terenul de joacă recent inaugurat

„În centrul satului Petrești au fost clipe de bucurie, mai ales pentru copii. Azi, 10 iunie, a fost inaugurat terenul de joacă construit pentru cei mici. Copiii vor putea petrece acum timpul jucându-se pe un spațiu bine amenajat, cu tobogane special pentru ei. Vacanță frumoasă să aveți dragi copilași!”. Cu acest mesaj a venit Serghei Gorea, primarul comunei Petrești, pe Facebook.

Astfel că joi, 10 iunie, în centrul satului au răsunat glasuri vesele de copii, acompaniate pe fundal de muzică și multă voie bună.

Cei mici, extrem de entuziasmați și nerăbdători, au luat cu asalt terenul de joacă, bucuroși că de acum înainte vor avea unde să-și petreacă vacanța de vară, într-un mod distractiv.

Lucrările de amenajare a terenului au început pe 13 mai. Deci amenajarea acestuia s-a făcut într-un timp record – 3 săptămâni.

Ceea ce ține de lucrări, potrivit primarului, au fost efectuate săpături și instalate borduri din beton, a fost nivelată porțiunea destinată terenului de joacă, a fost presurat un strat de pietriș și desigur, au fost montate echipamentele de joacă pentru copii (tobogane, leagăn, balansoar, balansoare pe arc, învârtitoare, cățărătoare etc.) și a aparatelor de fitness în aer liber.

Potrivit primarului, terenul de joacă are o suprafață de 600 m.p., fiind împrejmuit de un gard cu o lungime 126 metri. „Din bugetul local au fost alocați circa 92 mii 145 lei, iar echipamentele de joaca și aparatele de fitness au costat în jur de 203.000 lei”, a declarat Serghei Gorea pentru Expresul. De asemenea, în scurt timp urmează a fi instalată și poarta, dar și 10 bănci pentru odihnă.

„E o bucurie mare pentru copiii noștri pentru că au unde să-și petreacă timpul liber, într-un mod sănătos și interesant”, a conchis Serghei Gorea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tatiana Tesliuc

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *