Fabrica de covoare din Ungheni a dat o nouă viață sticlelor din plastic

Sticlele din plastic pot avea și o altă întrebuințare decât să fie aruncate la gunoi pentru a polua natura. Acest lucru îl demonstrează fabrica „Covoare Ungheni”, care a găsit o metodă ingenioasă și utilă pentru a proteja mediul ambiant și, totodată, pentru a împiedica răspândirea plasticului în natură, informează Agora.md

Altfel spus, ei au început să creeze covoare conform unei tehnologii speciale ce are la bază granulele obținute în urma prelucrării sticlelor din plastic. Deși sunt un produs relativ nou în Republica Moldova, covoarele confecționate din prelucrarea sticlelor din plastic se bucură de mare popularitate pe piața internațională.

„Ideea a pornit de la faptul că în magazine nu se mai permit pachetele din polietilenă și slavă Domnului că au oamenii au început să se gândească la mediul în care trăim”, a declarat Președinte Consiliul de Administrație Covoare Ungheni, Nicolas Nicula.

Covoarele se bucură de mare popularitate pe piața internațională.

Linia de covoare se numește Fenix și simbolizează renașterea, întrucât, la modul practic, sunt confecționate din sticle din plastic care sunt aruncate la gunoi. „Clar lucru că noi mai facem o prelucrare”, a mai adăugat Nicolas Nicula.

Compania este una pioner în confecționarea covoarelor sustenabile. Acestea pot fi găsite într-o variată gamă de culori, de la bej-gri până la albastru. „Acest covor este identic cu orice alt covor, iar calitățile lui sunt chiar mai înalte. Fiind un produs nou și noi ne-am concentrat să-l facem mai performant, decât covoarele tradiționale pe care noi le facem”, conchide președintele Consiliului de Administrație Covoare Ungheni.

Pentru confecționarea unui covor sustenabil cu dimensiuni de 1,60 metri pe 2,40 metri trebuie să fie prelucrate 130 de sticle  din plastic cu o capacitate de 1,5 litri.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *