Alegerile locale noi la Negurenii Vechi se vor desfășura în toamnă

Pe 21 noiembrie, la Negurenii Vechi vor avea loc alegerile locale. Despre acest lucru a anunțat Comisia Electorală Centrală (CEC).

Alegerile repetate au fost anunțate după ce mandatul de primar al lui Adrian Cozariuc, care a fost ales în 20 octombrie 2019, a încetat în legătură cu decesul acestuia.

Acesta a încetat din viață, la vârsta de doar 47 de ani. Ele era reprezentant al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, fiind ales primar cu un scor categoric, de 70,95% din sufragii. Inima a încetat să bată în ziua de 21 decembrie.

Inițial, alegerile au fost stabilite pentru 16 mai 2021, dar din cauza pandemiei create de Covid – 19 au fost amânate.

De subliniat că alegerile vor avea loc și în comuna Ucrainca, raionul Căușeni, comuna Hîrtop, raionul Cimișlia, orașul Cupcini, raionul Edineț, comuna Ișcălău, raionul Fălești, comuna Pîrlița, raionul Fălești, comuna Camenca, raionul Glodeni și, respectiv, comuna Negurenii Vechi, raionul Ungheni.

În comuna Hârtop, raionul Cimișlia, vacanța funcției a survenit în legătură cu demisia primarului, iar în celelalte 6 localități – ca urmare a decesului aleșilor locali.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *