Zece biblioteci publice teritoriale din Ungheni s-au alăturat Campnaiei „Ziua faptelor bune”

Zece biblioteci publice teritoriale din Ungheni s-au alăturat Centrului Republican al Voluntarilor și vor organiza în perioada 23 mai – 6 iunie „Ziua faptelor bune”. Aceastea și-au prezentat deja și activitățile ce urmează a fi realizate pentru această perioadă, împreună cu grupurile de acțiune locală din localitatea lor, iar altele deja le-au realizat.

Tematica activităților este diversă, însă toate au scopul de a aduce o schimbare în localitate sau a face fericit un copil din familii socio-vulnerabile.

Spre exemplu, pe 1 iunie, când se sărbătorește Ziua internațională a copilului, Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Save” din satul Hristoforovca și-a propus să aducă bucurie în sufletul a două familii vulnerabile, prin activitatea „Un zâmbet pe fața unui copil”.

În Alexeevca, GAL „O 9 șansă” se va implica activ în acțiuni de salubrizare a parcului din centrul comunității și la monumentul eroilor. Astfel, în aceastî săptămână, aceștia au făcut curățenie generală la locurile sus menționate, au vopsit gardul și au văruit copacii din teren.

„O faptă bună merită o alta”, cu acestă denumire vine GAL „FAST – fii Ambasadorul Schimbării Tale”, din satul Frăsinești, care, pe 29 mai și-au propus să înceapă lucrările de renovare la o fântână. Asta în contextul în care, fântâna respectivă are o rezonanță istorică și este amplasată în câmp, în regiunea cu toponimicul „Vălcica”. Totodată, plantația de copaci care au fost sădiți încă anul trecut de către GAL FAST, vor fi văruiți.

GAL „ PRO-SPER” din Măcărești și-au preconizat să desfășoare două activități. Una este planificată pentru 28 mai și are ca scop să desfășoare acțiuni de salubrizare a parcului local, cea de-a doua activitate va avea loc chiar de Ziua Internațională a Copilului, în care 10 copii din familii devaforizate vor primi pachete cu dulciuri, cărți și jucării.

Iar grupul de inițiativă locală COOL DA din Ungheni, și-au propus să aducă un zâmbet pe fețele copiilor mai puțin fericiți, care la data de 31 mai și-a notat pe agendă realizarea jocurilor distractive pentru copii cu nevoi speciale sau care provin din familii vulnerabile.

GAL „VIS –  Visători, Ingenioși, plini de Speranță” din satul Cornești, la data de 1 iunie vor să întâmpine preșcolarii de la grădinița „Garofița” , aducându-le în dar o carte cu povești. Iar pentru a crea o atmosferă de sărbătoare, aceștia și-au propus să amenajeze spațiul cu baloane și muzică. Următorul popas îl vor face la centrul de reabilitare fiziopulmonologic din orășelul Cornești, iar copiilor li se vor dona un set de mingi, corzi, inele pentru talie, și desigur, înghețată.

GAL „Mediator” din orașul Cornești și-au propus să colecteze surse financiare pentru a crea o zonă de odihnă în preajma unui izvor.

Membrii grupului GAC „Lumina” din Valea Mare, își propun pentru data de 28 mai să dăruiască celor 100 de copii din grădiniță, o fotografie înrămată și un mesaj de apreciere. Iar GAL-ul din Florițoaia Veche, au înaintat dorința de a participa la salubrizarea teritoriului bisericii din sat, activitate planificată pentru 29 mai

„Frumusețea va salva lumea”. Cu acest slogan, GAL-ul „În pas cu timpul” din Buciumeni și-a preconizat să posteze mai multe fotografii care să imortalizeze acțiunile desfășurate în ultima perioadă.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *