Un unghenean a fost decorat de președintele Maia Sandu cu titlul de ”Maestru în Artă”

Președintele Maia Sandu a semnat un Decret privind oferirea titlurilor onorifice pentru mai multe personalități marcante din domeniul culturii din Republica Moldova. Printre ei se numără și renumitul artist plastic și poet Victor Cobzac, născut la 6 septembrie 1950 în orașul Ungheni.

Victor Cobzac a absolvit Institutul de Stat de Arte Plastice „V. Surikov” din Moscova, Federația Rusă, pictura de șevalet. Este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, conferențiar universitar la Universitatea Tehnică a Moldovei. Are în palmares zeci de premii la diverse festivalluri și concursuri de poezie. Picturile sale au fost expuse în cadrul diverselor expoziţii de grup şi personale în ţară şi peste hotare (România, SUA, Ungaria, Belgia, Rusia, Franţa şi Ucraina); se regăsesc în colecţii de stat şi private din multe ţări europene. A ilustrat peste 30 de cărţi.

Potrivit Decretului semnat de președintă, 17 personalități din diferite domenii de cultură au fost decorate cu titluri onorifice „pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională”, transmite Știri.md.

Titlul de ”Artist al Poporului” l-au primit 7 persoane, de  titlul de ”Maestru în Arte” s-au învrednicit 7 persoane, iar 3 persoane au primit titlul de ”Artist Emerit” .


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *