La Ungheni, se permite organizarea activităților „Adio grădiniță” și „Ultimul sunet”

Comisia raională extraordinară de sănătate publică s-a convocat într-o ședință în care s-a discutat despre situația epidemiologică provocată de COVID-19 în raionul Ungheni și restricțiile ce se impun în grădinițe și școli la organizarea festivităților ,,Adio grădiniță” și ,,Ultimul sunet”.

Astfel, conform deciziei se permite desfășurarea activității dedicate ultimului sunet în școli, în funcție de gradul de alertă stabilit pentru fiecare localitate, cu respectarea tututror măsurilor de prevenire a infecției Covid-19. Și în grădinițe se permite organizarea activității „Adio grădiniță”, doar că administrația pubică locală, de comun cu Direcția Educație vor monitoriza respectarea restricțiilor.

Totodată, se permite desfășurarea în spații publice deschise a competițiilor sportive, se admite organizarea excursiilor cu respectarea măsurilor de protecție, dar se interzice de a include în grupuri elevi și cadre didactice din diferite instituții. De asemenea se permite și desfășurarea în aer liber a Zilei Internaționale a Copilului cu respectarea tutturor cerințelor. Evenimentele festive în săli se permite doar dacă se asigură distanța fizică dintre participanți de 4 metri pătrați. Se permite organizarea evenimentelor personale (nunți, cumărtii), cu un număr de până la 50 persoane.

Iar terenurile de joacă din cadrul centrelor comerciale, cluburi de noapte și ringuri de dans, deocamdată rămân închise.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *