Ajutor neașteptat pentru mai bine de 40 de familii din raionul Călărași

Peste 40 de familii din raionul Călărași, care au printre membri persoane cu dizabilități, au primit cadouri din partea poporului norvegian.

Potrivit Rodicăi Stratan, director executiv al Asociației Obștești ”Dorința” din orașul Călărași, banii pentru procurarea produselor au fost colectați de Clubul Rotary Verdal din Norvegia de la oameni simpli de acolo, care au vrut să facă un gest de caritate și au donat pentru sprijinul persoanelor cu dizabilități din raionul Călărași.

”Am selectat nu mai puțin de 54 de familii, iar la 40 dintre ele am și fost cu daruri, în parteneriat cu  Rotary Chișinău, care au intermediat gestul de caritate. Majoritatea  familiilor care au beneficiat de ajutor, depind financiar de pensia de dizabilitate, care este foarte mică și nu le permite să-și acopere strictul necesar legat de hrană și menținerea igienei personale, atât de necesare în  perioada de pandemie COVID-19”, a declarat Rodica Stratan.

Persoanele cu dizabilități care au primit darurile din Norvegia sunt exclusiv beneficiari ai Centrului de zi ”Dorința”, iar nevoile acestora sunt bine cunoscute de angajații centrului care au știut cum să distribuie cel mai bine ajutoarele primite. Acestea au constat atât din pachete cu produse alimentare, produse de igienă, scutece, cât și din lemne de foc în unele familii. Un beneficiar din Păulești a primit chiar în dar o capră cu un ieduț – gest care pare să fi fost foarte apreciat de către tânărul cu probleme de ordin locomotor.

De altfel, toți destinatarii au apreciat gestul norvegienilor ca pe ceva extrem de binevenit. ”Suntem foarte recunoscători celor care ne-au fost parteneri și cu ajutorul cărora am reușit să oferim pachetele celor care chiar aveau cea mai mare nevoie de ajutor”, a mai declarat Rodica Stratan.

Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *