Un elev de la Colegiul Agroindustrial din Ungheni a luat premiul mare pentru o lucrare de cercetare

Cele mai bune lucrări de cercetare și experimentare practică, prezentate în cadrul Conferinței republicane științifico-practică a elevilor din învățământul profesional tehnic în domeniul agroindustrial, au fost apreciate cu diplome și premii bănești. Lucrările de cercetare și experimentare practică au vizat patru domenii: agricultură şi medicină veterinară; inginerie şi activități inginerești; fabricare şi prelucrare; afaceri şi administrare, servicii personale.

În urma evaluării lucrărilor, pe fiecare domeniu, pentru punctajul maxim acumulat, Comisia de evaluare, prin hotărâre unanimă, a decis să decerneze câștigătorilor Premiul Mare și să le ofere un premiu bănesc a câte 2 000 de lei pentru fiecare.

Iulian Sajin, elev la Colegiul Agroindustrial din Ungheni a primit premiul mare în domeniul fabricare şi prelucrare. De o diplomă și premiu bănesc s-au învrednicit și: Lilia Berjan şi Iulius Niconov de la Centrul de Excelență în Horticultură şi Tehnologii Agricole din Ţaul, pentru cea mai bună lucrare în domeniul agricultură şi medicină veterinară; Cristina Bălățel, elevă la Centrul de Excelență în Viticultură şi Vinificație din Chişinău a primit premiu bănesc pentru lucrarea sa de cercetare în domeniul agricultură şi medicină veterinară prezentată în cadrul conferinței; Victor Cenușă şi Vladislav Rîbac, de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca pentru lucrarea în domeniul inginerie şi activități inginerești; Stanislav Cernopițchi, de la Colegiul de Medicină Veterinară şi Economie Agrară din Brătuşeni pentru lucrarea în domeniul afaceri şi administrare, servicii personale.

Pentru tematicile promovate și lucrările prezentate, ceilalți participanți au fost apreciați cu diplome ale Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și un set de enciclopedii ilustrate despre păsările și animalele din Republica Moldova (vol 1 și 2, autor Tudor Cozari).

Membrii comisiilor de evaluare pe domenii, instituite din specialiști ai Universității Agrare de Stat din Moldova, Universității Tehnice a Moldovei, reprezentanți ai mediului de afaceri au precizat că prin votul de încredere acordat participanților i-au încurajat pe elevi să își aprofundeze studiile spre noi descoperiri și arii de cercetare.

Iar cadrele didactice, conducătoare ale elevilor participanțiau primit Certificate de confirmare a coordonării temelor de cercetare.

Conferința s-a desfășurat în format on-line, în perioada 31 martie – 2 aprilie 2021 și au avut drept scop promovarea tinerilor cu un interes sporit în domeniul de cercetare, analiză și stimularea acestora pentru a-și dezvolta continuu competențele profesionale de specialitate.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *