Strada Unghiului din cartierul Ungheni Vale a municipiului Ungheni a intrat în reparație capitală

După ce, în anul 2020, pe strada Unghiului din cartierul Ungheni Vale a fost construit un sistem de canalizare cu lungimea totală de 516 metri, de care vor beneficia 53 de gospodării de aici, în aceste zile a început construcția trotuarelor și reabilitarea carosabilului.

Și construcția rețelei de canalizare de anul trecut, și lucrările actuale sunt efectuate în cadrul proiectului „Eficientizarea infrastructurii publice în cartierul Ungheni Vale”, finanțat de Solidarity Fund PL (Fondul de Solidaritate a Poloniei) prin Programul Polonez de Cooperare pentru Dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polonia.

De notat că sectorul Ungheni Vale face parte din Programul de revitalizare urbană a municipiului Ungheni. „Este o inițiativă pe care am preluat-o din experiența Poloniei. Astfel, datorită anumitor investiții, obiectele care nu mai erau în uz devin viabile”, a explicat primarul Alexandru Ambros.

Spre exemplu, la prima etapă a fost reabilitată Grădinița „Delia”, tot cu suportul Fondului de Solidaritate al Poloniei. A urmat etapa a doua – extinderea sistemului de canalizare pe strada Unghiului. Pentru etapa a treia, care a început în aceste zile, este prevăzută construcția totuarelor (din pavaj, pe ambele părți, cu borduri), precum și reabilitarea carosabilului. Se planifică finalizarea lucrărilor respective la mijlocul lunii iunie. În prezent, aici lucrează doi agenți economici: unul se ocupă de construcția trotuarelor, celălalt – de carosabil.

Vor fi construite trotuare cu lungimea totală de 877 metri, iar lungimea carosabilului reabilitat va fi de 494 metri.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *