În curând, biserica din Meleșeni va avea un nou aspect

În curând, la biserica din Meleșeni ar putea fi schimbată ușa de la intrare, dar, posibil și cele 4 uși de la Clopotniță. Și acest lucru se va datora unei tinere, Aurelia Tacovici, originară din sat, dar plecată de ceva timp, împreună cu familia în Italia.

Primul pas este făcut. A făcut un apel pe rețelele sociale unde a venit cu îndemnul ca fiecare să contribuie pentru acest proiect. „Dacă stăm să ne gândim, oare cum strămoșii noștrii au avut puterea să construiască o biserică atât de frumoasă și trainică pe vremuri grele? Doar împreună au reușit să facă așa lucrare frumoasă din temelii cu multă dragoste și credință. Oare noi nu vom reuși în vremurile noastre să îi aducem un pic de culoare și viață acestui loc sacru care ne-a rămas în memoria celor ce nu mai sunt printre noi?”, scrie Aurelia Tacovici în apelul ei.

După această postare, tânăra spune că oamenii din sat și nu numai din sat, au fost foarte receptivi și s-au arătat entuziasmați de acest proiect. „Acum asteptăm să fie deschis un cont bancar unde vom putea colecta banii și să ducem la bun sfârșit proiectul”, a subliniat ea.

Potrivit ei, ușa, dar și lucrările de instalare a acesteia ar costa în jur de 5000 euro.  „Vrem să fie și calitativă, și frumoasă, și rezistentă”, a subliniat Aurelia.

Totodată, tânăra Aurelia Tacovici spune că are multe planuri și proiecte pentru satul ei, Meleșeni. ”Această mică istorioară începe din relația Dumnezeu – Om. Mereu mi-a plăcut să meditez și să mă gândesc. Însă erau doar gânduri, nimic materializat. Până în seara de Crăciun, când m-am culcat și aceste gânduri nu mă lăsau să dorm. Atunci mi-am zis că de mâine trebuie să fac orice doar ca să pun pe roate o campanie de daruri pentru copiii din satul meu de baștină – Meleșeni”, povestește ea. Și iată că de aici a început totul.

Anterior, a făcut iarăși o postare pe rețelele sociale cu îndemnul ca fiecare doritor din diasporă să trimită înainte de sărbătoarea de Paște câte o cutie cu emoții pentru un copil din sat. „De la început nu au fost prea mulți încântați de idee. Însă nu am renunțat și am mai propus să practicăm ideea Eu+1, adică să aducem în proiect încă o persoană care și-ar dori să facă un gest frumos pentru copiii din Meleșeni”, mai povestește tânăra.  Așa au adunat câteva cadouri pentru copiii din sat. Dar și o mașină de spălat, dar și alte obiecte de uz casnic pentru biserica din localitate. „Satul nostru Meleșeni merită nu numai eșecuri și ruine, acest sătuc minunat merită să fie păstrat și readus la viață. Și mai ales, să nu uităm că oricând ne putem întoarce de unde am plecat”, a subliniat dânsa.

Prin aceste proiecte sociale, Aurelia spune că urmărește scopul de a provoca și alți conaționali din alte sate să facă la fel. „Poate așa vom face o lume mai frumoasă! Să nu așteptăm mereu să ne facă cineva!”, a accentuat ea.

 

CĂLĂRAȘI Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *