Până la finele primăverii, în centrul orașului Călărași vor apărea șase busturi noi. Banii vin din UE

Cele două alei din orașul Călărași – Aleea Domnitorilor și Aleea Clasicilor – vor deveni mai bogate.

Domnitorilor Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul sau Alexandru Ioan Cuza li se vor alătura  Alexandru cel Bun, Petru Rares și Dimitrie Cantemir.

Lui Mihai Eminescu și Grigore Vieru li se vor alătura alți trei corifei ai literaturii române.  

Grație proiectului “Îmbunătățirea atractivității turistice prin conservarea patrimoniului cultural și istoric”, ce se realizează în parteneriat cu Primăria comunei Miroslava, județul Iași,  în cadrul Programului Operațional Comun Republica Moldova – România 2016 – 2020, va fi posibilă realizarea a șase busturi din bronz, cu o valoare totală de peste 900 mii de lei.

„Până la sfârșitul primăverii, Aleea Clasicilor și Aleea Domnitorilor din orașul Călărași vor fi decorate cu busturile personalităților proeminente menționate mai sus”, anunță pe pagina sa de Facebook Consiliul raional Călărași.

La momentul de față, modelele celor șase busturi, executate în material moale, sunt expuse în Holul Consiliului raional Călărași, astfel că orice doritor poate să le vadă.

Autoritățile călărîșene speră că instalarea celor șase busturi va contribui la sporirea nivelului cultural al locuitorilor din Călărași, dar și va atrage un public mai larg la Călărași, care se dorește un centru cu adevărat turistic.

Doar în ultimiii ani, aici a fost construită o replică a ”Porții Sărutului” de Constantin Brâncuși, au fost create și instalate în diverse locații patru sculpturi  din piatră, inspirate din lucrările sculptorului-monumentalist cu rădăcini călărășene, Dumitru Scvorțov-Russu, a fost renovat Muzeul de Istorie si Etnografie, a fost construită Scena-Amfiteatru etc.

Fotografii: Facebook.com/Consiliul Raional Călărași. Așa vor arăta cele șase busturi


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *