Un proiect sută la sută feminin: „Femeia modernă – femeia care inspiră”
În curând, Ungheniul va avea o comunitate a super-femeilor. Asta, datorită Proiectului „Femeia modernă – femeia care inspiră”, care va fi implementat de Grupul de Inițiativă a Comunității mămicilor din Ungheni, cu suportul financiar al Uniunii Europene.
Echipa proiectului își dorește ca vocea femeilor să fie auzită tot mai tare. În acest scop, va încerca să le ajute să se implice cât mai mult, astfel contribuind la sporirea șanselor de afirmare a femeilor din diferite grupuri, inclusiv femei tinere, reprezentante ale minorităților etnice, femei cu dizabilități, tinere mămici din municipiul Ungheni și localitățile adiacente: Zagarancea și Valea Mare.
„Prin intermediul acestui proiect și activitățile pe care le vom realiza vrem să le ajutăm să-și conștientizeze potențialul, valoarea lor atât pentru familie, pentru societate, cât și pentru ele însele. Ne propunem să le încurajăm să se implice mai activ în luarea deciziilor”, a explicat Marina Atamuratov, coordonatoarea proiectului.
Astfel, beneficiarele proiectului, în număr de aproximativ 150 de persoane, își vor dezvolta abilitățile și vor obține noi cunoștințe prin intermediul atelierului de instruire, care va avea patru sesiuni. În cadrul acestora, participantele vor avea oportunitatea să afle răspuns direct de la specialiști la întrebările ce le frământă din diverse domenii, cum ar fi: business, psihologie, sănătate.
La final, va fi organizat și un târg, unde femeile vor avea posibilitatea sa-și expună lucrările, să-și promoveze potențialul și talentul.
Proiectul are o valoare totală de 2940 de euro și va fi implementat timp de patru luni.
Lansarea oficială va avea loc pe 8 februarie, exact cu o lună înanite de Ziua internațională a drepturilor femeii.
Proiectul “Dezvoltarea capacităților organizațiilor societății civile” este un proiect regional implementat de ERIM Europe și finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul își propune să consolideze organizațiile societății civile și să îmbunătățească capacitatea lor operațională și organizațională, inclusiv prin evaluarea organizațională, instruirea internă și oferirea de granturi mici.
Acest articol a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acesteia este responsabilitatea exclusivă a partenerului media și nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene.
Lasă un răspuns