Hrană pentru o zi de la o mănăstire din județul Iași pentru Centrul de Plasament din Sculeni, raionul Ungheni

La Centrul de Plasament pentru Persoane Vârstnice şi Adulte Sculeni, Republica Moldova, a avut loc marți, 16 februarie 2021, o acțiune social-filantropică organizată de către Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi, anunță site-ul manastirea-hadambu.ro.

Potrivit sursei citate, la iniţiativa starețului Mănăstirii, arhimandritul Nicodim Gheorghiţă,  persoanele aflate în îngrijirea Centrului din Sculeni, multe cu probleme grave de sănătate, au primit hrana pentru toate cele trei mese (mic dejun, prânz şi cină).

Totodată, aici s-a oficiat slujba Parastasului de către arhimandritul Nicodim Gheorghiţă. La slujbă a asistat şi părintele Nicolae Tverdostup de la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din Romanovca, cel ce a intermediat organizarea evenimentului.

De notat că Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași organizează  acţiuni de ajutorare a persoanelor care se confruntă cu lipsuri materiale deja de trei decenii. Cel puţin o dată pe lună, în instituțiile de ocrotire socială din mai multe părţi ale Moldovei (România) se oferă trei mese timp de o zi. De data aceasta, o acțiune similară a fost organizată în Republica Moldova, la Sculeni.

NOTĂ:
Mănăstirea Hadâmbu este o mănăstire ortodoxă din România, întemeiată de boierul grec Iani Hadâmbul în anul 1659 în satul Schitu Hadâmbului, comuna Mironeasa (județul Iași). Mănăstirea se află la o distanță de 30 de kilometri de municipiul Iași.

Fotografie: www.manastirea-hadambu.ro


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *