Gata cu odihna legumicultorilor. Care sunt principalele activități ale lor din luna februarie

Deși calendarul ne spune ca ne aflăm încă în iarnă, pentru legumicultori încep activitățile. Luna februarie nu este o lună de odihnă, ci dimpotrivă.

În această perioadă, în cele mai multe solarii au apărut deja primele plante, semn că nu este loc de pauză în activitatea unui legumicultor.

Care sunt principalele activități din această lună?

Izolarea solarului

Temperatura este foarte importantă în procesul de producere a răsadurilor. Una din modalitățile care contribuie la creșterea temperaturii și, imlicit la reducerea emnificativă a cheltuielilor pentru energia termică este izolarea solarului. Specialiștii recomandă utilizarea foliei termice de rândul 2, care este disponibila în 2 variante, cu grosimea de 40 de microni sau de 50 de micron. Ea are un grad înalt de termicitate și este transparentă.

Această folie asigură o temperatură mai mare cu 3-5 grade C la interior față de exterior.

Repicarea răsadurilor

În luna februarie, răsadurile semanate în ianuarie ar trebui să fie deja bine dezvoltate, astfel încât să se poata repica, iar pentru această operațiune se pot utiliza ghivece pătrate 8 x 8 x 7. Aceastea au un interior larg și în acest fel se asigură spațiul necesar dezvoltării rădăcinii și creșterii optime a plantelor.

Aplicarea tratamentelor fitosanitare

Una dintre cele mai des întâlnite probleme în faza de răsad este complexul de cădere a plăntuțelor, de aceea în această perioadă se fac tratamente, pentru a preveni apariția problemei respective.

Semănarea culturilor pentru ciclul intermediar

Tot în luna februarie, se seamănă și tomatele pentru plantarea în solarii neîncălzite sau pentru plantare în câmp.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *