Președintele raionului Ungheni riscă să rămână fără cetățenia română

Ghenadi Mitriuc, actualul președinte al raionului Ungheni, alături de foștii săi colegi socialiști din Parlament: Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac şi Adrian Lebedinschi, riscă să rămână fără cetățenia română.

„În privința lor se vor face toate demersurile pentru a fi retrasă cetățenia română pe motiv de trădare de patrie”, a anunțat Vlad Bilețchi, consilierul lui Boris Volosatîi, deputat al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) în Parlamentul României.

Potrivit timpul.md, fiind deputat și vicepreşedinte al Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului, Ghenadi Mitriuc a avertizat, într-o conferinţă de presă, că socialiştii vor închide oficiul de legătură NATO la Chişinău şi vor întrerupe orice colaborare cu această alianţă politico-militară.

Tot el, potrivit sursei citate, este unul dintre deputații PSRM cu cetățenie română, care a aplaudat zâmbind momentul în care colegul său de fracțiune, Vlad Batrîncea, a rupt demonstrativ harta României Mari în Parlamentul de la Chișinău.

Deși cei șase anunțaseră că au depus cerere de renunțare la cetățenia României, Autoritatea Națională pentru Cetățenie de la București a menționat, la solicitarea Cotidianul.md, că nici unul dintre ei nu a depus o astfel de cerere.

Reamintim că socialistul Ghenadi Mitriuc a fost ales președinte al raionului Ungheni la 22 noiembrie 2019, cu votul a 21 de consilieri PDM, PSRM și Partidul ȘOR.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *