La Meleșeni. Au dăruit câte o carte pentru biblioteca lor

Clubul de tineri din satul Meleșeni „Activi pentru tineri”, au inițiat o campanie de colectare a cărților „Dăruiește o carte pentru biblioteca ta”. În urma acestei campanii, biblioteca publică și-a îmbogățit lotul de cărți cu un număr de 73 de exemplare.

Organizatorii zic că un aport important în acest sens l-a avut comunitatea, care s-a mobilizat și au susținut ideea. Au adus câte o carte dar nu au plecat cu mâna goală – gestul le-a fost răsplătit cu câte un măr per carte.

Ludmila Țurcanu, membră a clubului „Activi pentru tineri”, spune că ideea a încolțit spontan printre tinerii din echipă. Odată cu lansarea campaniei, tinerii și-au dorit să mențină biblioteca printre cele mai vii locuri din sat. ”Iar datoria noastră este de a păstra acest „viu” cât mai pronunțat”, a subliniat dânsa.

”Cu toții au avut de câștigat în urma acestei campanii. Clubul, pentru că și-a atins obiectivul, iar cititorii, mai ales copiii, vor putea regăsi pe rafturile bibliotecii cărți noi, interesante ce așteaptă să fie răsfoite”, a mai adăugat tânăra.

Cărțile donate au fost variate, de la enciclopedii, manuale școlare, până la literatură contemporană, cărți cu povești și multe alte genuri.. „Noi, tinerii, simțim că am fost utili comunității noastre și ne-am convins de faptul că schimbarea începe cu pași mici” a concluzionat tânăra.

Cu toate acestea, Ludmila Țurcanu se arată mulțumită de rezultatul final. „Faptul că oamenii au fost receptivi la inițiativa clubului și au făcut această donație de carte din suflet, nu putem decât să le fim recunoscători, pentru că datorită lor, acum rafturile bibliotecii sunt mai colorate.”

Activitatea a avut loc în cadrul proiectului „Cluburi active pentru tineri”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (Republica Moldova), în cadrul programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *