Să vină artișitii! Estrada de vară din Călărași a fost deschisă oficial

La început de iarnă, pe 1 decembrie, la Călărași a fost inaugurată oficial estrada de vară, construită cu suportul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Pentru realizarea lucrărilor, din Fondul Național de Dezvoltare Regională au fost alocați 8,2 milioane de lei. Astfel a fost construită scena propriu-zisă, pentru spectatori fiind prevăzute 680 de locuri. A fost amenajat și un WC public.

„Aducem mulțumiri tuturor persoanelor care au contribuit, de la descrierea proiectului până la finalizarea lucrărilor de construcție”, se menționează pe pagina de facebook a Primăriei Călărași.


Pe scena proaspăt construită a urcat și fostul primar, Nicolae Melnic, care a inițiat lucrările, și actualul primar, Ion Olari, care le-a finalizat.

Construcția amfiteatrului din Călărași face parte din Proiectul „Valorificarea potențialului turistic al regiunii Centru a  Republicii Moldova, raioanele Strășeni, Călărași, Nisporeni și Ungheni”, care este mult mai amplu.

Grație proiectului respectiv au fost deja amenajate două popasuri turistice cu infrastructură conexă la Țigănești, raionul Strășeni, și Iurceni, raionul Nisporeni. În orașul Călărași a mai fost reamenajat Parcul „Aleea Clasicilor”, fiind în desfășurare lucrări de renovare a Muzeului de Istorie și Etnografie a localităţii.

Fotografii: Facebook.com/Primăria Călărași

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *