Municipiul Ungheni ar putea fi gazda un festival internațional de film documentar

Festivalul Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX, desfășurat de cinci ani la Cahul, se pare că se va extinde și la Ungheni.

În ziua de 15 decembrie, câțiva membri ai echipei festivalului respectiv, în frunte cu directorul Maxim Cîrlan, au întreprins o vizită la Ungheni, pentru a stabili ce condiții există pentru desfășurarea evenimentuluii și aici.

”Ne-am oprit alegerea asupra Ungheniului din mai multe motive. În primul râd, pentru că am auzit lucruri frumoase despre oraș și autoritățile sale. Iar noi ne dorim o colaborare fructuoasă. În al doilea rând, pentru faptul că la Ungheni s-a născut unul dintre scenariștii importanți de la Hollywood, I. L. Diamond, deținător al premiului Oskar”, a explicat Maxim Cîrlan.

Oaspeții au rămas impresionați de sălile vizitate și locațiile în aer liber, unde pot fi proiectate filmele.
Se planifică organizarea festivalului în vara anului 2021.

Festivalul MOLDOX a fost fondat în 2016, fiind conceput ca un festival de film internațional axat pe probleme sociale actuale, accesibil tuturor, motiv pentru care intrarea la festival este liberă, iar participarea la ateliere și master-class-uri nu presupune nicio taxă.

Primele ediții au avut loc la Cahul și Chișinău.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *