FOTO. Cum spune Ungheniul „STOP violenței în bază de gen” cu suportul Uniunii Europene

O pictură murală profesională, ce va avea ca subiect combaterea violenței în bază de gen, se realizează în aceste momente la Ungheni, în preajma podului ce duce spre Gara Internațională.

Urmează ca, până la finele zilei de azi, să fie gata.

Acțiunea este organizată de către UN Women și UNICEF, cu suportul financiar al Uniunii Europene și Suediei, și face parte din seria de activități publice în cadrul Campaniei 16 Zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen în municipiul Ungheni.

Tot azi, la Palatului de Cultură din Ungheni, este organizat un atelier creativ cu 10 adolescenți din Ungheni, pentru realizarea unui graffiti cu tematica eliminării violenței împotriva femeilor și fetelor. Împreună cu artista Izzy Izvne, ei vor realiza, aici un desen mural care să inspire viitoarea generație să contribuie la combaterea fenomenului violenței în bază de gen.

Ziua se va încheia cu o întâlnire a unor înalți reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, ai UN Women și UNICEF Moldova cu reprezentanși ai presei din Ungheni, care vor prezenta  activitățile planificate în Ungheni în cadrul campaniei, rolul acesteia pentru creșterea nivelului de conștientizare cu privire la violența în bază de gen, dar și angajamentul luat în cadrul Proiectului EVA – Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF, pentru combaterea acestui fenomen.

Reamintim că, în aceste zile, în fiecare seară, Scuarul „Grigore Vieru” din Ungheni este iluminat în culoarea oranj, simbolul Campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen în municipiul Ungheni”.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *